Black Garlic Diabetstop (90 kapsula)

42,00 KM

In stock

Kupite ovaj proizvod sada i zaradite 1,26 Bod!

Bar kod: 33702360082 Kategorija:
Proizvod: BLACK GARLIC DIABETSTOP
  • 90 tvrdih kapsula
  • Dodatak ishrani
  • Snažan antioksidans.
  • Smanjuje insulinsku rezistenciju.
  • Preporučuje se kod povišenog šećera u krvi.
  • Ublažava dijabetičku neuropatiju.

 

Šta je Black Garlic Diabetstop i za šta se koristi?

BLACK GARLIC DIABETSTOP je dijetetski suplement vrlo kompleksnog sastava. Namjenjen je prije svega osobama koje boluju od dijebetesa tip I i tip II, ali i svim drugim osobama koje imaju poremećaj metabolizma šećera, kao i onima koji imaju pozitivnu porodičnu anamnezu šećerne bolesti.

Ovaj preparat pomaže u regulaciji nivoa glukoze, zahvaljujući prisustvu fermentisanog bijelog luka, cimeta, hroma i cinka. Fermentisani bijeli luk doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, pomaže u održavanju zdravlja srca i krvnih sudova tako što održava normalan nivo holesterola i homocisteina u krvi. Cimet pomaže u održavanju normalnog nivoa glukoze i masti u krvi, zdravlja srca i krvnih sudova, stimuliše apetit, poboljšava probavu i neutrališe gasove. Vitamin B6 doprinosi normalnom metabolizmu proteina i glikogena. Takođe, vitamin B6 zajedno sa vitaminima B1 i B12 doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije. Folna kiselina i vitamin B12 imaju ulogu u diobi ćelije, doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, a vitamin B12 zajedno sa vitaminima B6 i B1 doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema. Cink doprinosi normalnom metabolizmu ugljenih hidrata i masnih kiselina, normalnoj sintezi proteina i zaštiti ćelije od oksidativnog stresa. Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi. Alfa-lipoinska kiselina prevenira i smanjuje komplikacije šećerne bolesti, kao što je oštećenje perifernih nerava koje se manifestuje kao peckanje, žarenje, svrab, utrnulost i bol šaka i stopala. Dakle, svi sastojci u proizvodu djeluju sinergistički i doprinose snižavanju nivoa glukoze u krvi, učestvuju u zaštiti nerava od oksidativnog stresa (preveniraju nastanak polineuropatije) i samim tim odlažu i sprječavaju komplikacije dijabetesa.

 

Sastav

Prah lukovice fermentisanog bijelog luka, prah kore cejlonskog cimetaalfa-lipoinska kiselina, cink-citrat-trihidrat, hrom(III)-hlorid-heksahidrat, piridoksin-hidrohlorid, tiamin-mononitrat, folna kiselina, cijanokobalamin, kapsula (želatin, prečišćena voda, boja: kalcijum-karbonat), supstance protiv zgrudnjavanja: silicijum-dioksid, magnezijum-stearat.

 

AKTIVNI SASTOJCI

1. Prah lukovice fermentisanog bijelog luka;
2.
 Prah kore cejlonskog cimeta;
3.
 Alfa-lipoinska kiselina;
4.
 Cink;
5.
 Hrom;
6.
 Vitamin B1;
7.
 Vitamin B6;
8.
 Vitamin B12;
9.
 Folna kiselina;

Kako fermentisani bijeli luk djeluje kod osoba oboljelih od šećerne bolesti?

Diabetes mellitus je globalni zdravstveni problem koga karakteriše hiperglikemija, insulinska rezistencija, apsolutno ili relativno oštećenje lučenja insulina, a može biti i udruženo. Diabetes mellitus i insulinska rezistencija su veoma povezani sa tjelesnom masom, sve više osoba ima problem sa povećanjem tjelesne težine, što je faktor rizika za razvoj ove bolesti.

Povišen šećer u krvi (hiperglikemija) može uzrokovati ozbiljne komplikacije kao što su bolesti srca, zatajenje bubrega i oštećenje nerava, dok nizak šećer u krvi (hipoglikemija) može uzrokovati napade, nesvjesticu i smrt. Nepravilan nivo šećera u krvi može uzrokovati dalje komplikacije dijabetesa, ali studije pokazuju da fermentisani bijeli luk (black garlic) pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi.

Aminokiselina S-alil-L-cistein je organsko jedinjenje čija je koncentracija mnogostruko veća u fermentisanom bijelom luku u odnosu na svježi bijeli luk. Prema zaključku velikog broja studija, S-alil-L-cistein, kao glavno bioaktivno jedinjenje black garlic-a, ima potencijal da djeluje hipoglikemijski (smanjuje nivo šećera u krvi) i hipolipidemijski (smanjuje nivo masti u krvi) sa minimalnim neželjenim efektima, što nije slučaj sa konvencionalnom terapijom u liječenju ovih stanja. Primjenom S-alil-L-cisteina se poboljšavaju i metaboličke i vaskularne promjene, što smanjuje mogućnost različitih komplikacija. Dokazano je da smanjuje koncentraciju glukoze, glikoziliranog hemoglobina (HbA1c), uree, kreatinina i mokraćne kiseline. S-alil-L-cistein pozitivno utiče i na nivo jetrenih enzima, pa je dokazano da smanjuje nivo aspartat-transaminaze (AST), alanin-transaminaze (ALT) i alkalne-fosfataze (ALP). Što je posebno zanimljivo, studija koja se bavila ovim ispitivanjem upoređivala je laboratorijske rezultate nakon tretmana sa fermentisanim bijelim lukom i sa lijekom, oralnim antidijabetikom, gliklazidom, i rezultati su bili gotovo identični, a sa upotrebom fermentisanog bijelog luka smanjen je nivo neželjenih efekata u odnosnu na farmakoterapiju. To znači da bi se S-alil-L-cistein mogao smatrati pouzdanim agensom u terapiji diabetes mellitus-a, ali još uvijek nije tačno definisan, niti istražen mehanizam djelovanja S-alil-L-cisteina kod ovakvih stanja.

Vrlo često je povećan nivo šećera u krvi praćen i povećanim nivom holesterola i triglicerida u krvi. Prema tome, kontrola hiperglikemije (povišen nivo šećera u krvi) i hiperlipidemije (povišen nivo masti u krvi) je u snažnoj korelaciji sa smanjenim rizikom od kardiovaskularnih komplikacija. Mnogim studijama je dokazano da fermentisani bijeli luk ima mogućnost da smanji nivo glukoze u krvi, poveća nivo insulina, te povoljno utiče na lipidni status jednog organizma (smanjuje vrijednost ukupnog holesterola i triglicerida, te povećava vrijednost HDL (dobrog) holesterol), a reguliše i apetit. Smatra se da antioksidativni potencijal fermentisanog bijelog luka može pomoći u zaštiti jednog organizma od komplikacija koje su najčešće posljedica neregulisanog nivoa glukoze u krvi. Lactobacillus bulgaricus, probiotski soj, može poboljšati antioksidativni kapacitet fermentisanog bijelog luka u prevenciji gestacijskog dijabetes melitusa, to je dokazano jednom studijom u kojoj je učestvovalo 226 žena sa povećanm rizikom za nastanak ovoga oboljenja. Dakle, studije su pokazale da crni bijeli luk (black garlic) može pomoći u regulaciji šećera u krvi, smanjiti rizik od nastanka gestacijskog dijabetesa, pa čak i spriješiti komplikacije od nekontrolisanog dijabetesa.

 

Šta je dostupno?

Black Garlic Diabetstop preparat je u obliku tvrdih kapsula.

Pakovanja dostupna na tržištu:
– Pakovanje od 90 tvrdih kapsula;

Posebna tehnologija fermentacije i liofilizacije je zaslužna za dobijanje vrlo kvalitetnih uljanih ekstrakata koji doprinose visokoj efektivnosti naših proizvoda. Svi proizvodi iz linije brenda AlivitPharm su izrađeni po HACCP, ISO 9001:2015, GMP principica i principima HALAL standarda.

 

Kako se koriste Black Garlic Diabetstop kapsule?

Starijim od 14 godina se preporučuje upotreba tri puta na dan po jedna kapsula, tokom ili nakon obroka. Proizvod se može uzimati duže vrijeme. Cijelu kapsulu progutati sa tečnošću.

 

Upozorenja

1. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti.
2. Proizvod nije namjenjen osobama mlađim od 14 godina, osobama sa oštećenom funkcijom jetre, trudnicama i dojiljama.
3. Proizvod ne smiju da koriste osobe preosjetljive na bilo koji sastojak proizvoda.
4. Osobe koje uzimaju lijekove treba da se posavjetuju s ljekarom prije uzimanja Black Garlic Diabetstop kapsula.
5. Kapsule se ne smiju koristiti zajedno sa lijekovima koji sprječavaju zgrušavanje krvi.
6. Prije zakazane operacije potrebno je prestati sa primjenom Black Garlic Diabetstop kapsula.
7. Dijabetičarima se savjetuje da u toku primjene preparata kontrolišu nivo šećera u krvi.

 

Informacije o alergenima

Black Garlic Prostat Plus ne sadrži gluten.

Dodatne informacije

Težina 0,1 kg
Brend

Alivitpharm

Ostavi prvi recenziju na “Black Garlic Diabetstop (90 kapsula)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Recenzije

Još nema recenzija.

Meni

diabetes

Black Garlic Diabetstop (90 kapsula)

42,00 KM

Dodaj u korpu